Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: de eerste Merida NL gravel series op/rondom het circuit Zandvoort. Fietsclub De Kampioen onder leiding van Mathijs Wansink zorgde voor de lokale ondersteuning. Tevens waren we te gast bij Cycling Zandvoort event waarbij het hele weekend in teken stond van fietsen met als ultieme beproeving de 24 uur race. Langs het circuit was een pittig parcours uitgezet. Niet alleen was er een goede conditie vereist, een goede techniek kon ook zeker het verschil maken. Per omloop van 8 kilometer waren er daarnaast nog meer pittige ingrediënten: ruwe gravel met losliggende steentjes, hoogtemeters en een stevige wind.

Met een startveld van net geen 100 man stond er een mooie groep renners te popelen om vanaf de officiële start op het circuit de strijd aan te gaan. Met een halve start ronde over het autocircuit doken de renners het gravelparcours op.

Er ontstond al snel een kopgroep van zo’n 15 renners. Na mate de wedstrijd vorderde dunde de kopgroep uit. Na 2 uur wedstrijd waren er nog 5 renners die kans leken te maken op de overwinning. De laatste ronde bleven Zonneveld en Noordam over. In een sprint bleek Zonneveld over de rapste benen te beschikken. Na afloop was het mooi om te zien dat iedereen genoten had van het racen over het uitdagende parcours! Bij de dames was Manon Bakker een klasse apart. De veldrijdster reed de eerste ronde weg en na een kleine 2 uur wedstrijd had ze nog een ruime voorsprong op nummer 2 Coljé.

Na afloop keek Mathijs Wagenaar initiatiefnemer van de Merida NL gravel series tevreden terug. “De lokale fietsclub had een mooi uitdagend parcours uitgezet en zorgde voor een goede begeleiding rondom de wedstrijd. Nogmaals dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt! Met een mooie finishstraat en ruimte voor sponsors voor een promo hadden we als Merida NL gravel series een mooie aankleding van het geheel. Op naar de volgende wedstrijd in de serie 2 juli in Meerveld”

www.nlgravelseries.nl

uitslag heren
1 Thijs Zonneveld
2 Marino Noordam
3 Klaas Groenen
4 Menno Don
5 Bas Peters

uitslag dames

1 Manon Bakker
2 Maaike Coljé
3 Rozemarijn Ammerlaan
4 Esther van der Burg
5 Karen Brouwer